Wie houdt er nu niet van spaghetti? Spaghetti puttanesca is een heerlijk recept met tomaatjes, olijfolie, ansjovis kappertjes en knoflook. Combineer de pasta met kabeljauwfilet uit onze eigen Noordzee en je hebt een heerlijk gerecht!
Spaghetti puttanesca met kabeljauw
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
- Bakpan
Ingredienten
- 200 gram kabeljauw
- 20 gram ansjovisfilets uit blik
- 25 gram kappertjes
- 50 gram Kalamata-olijven
- 150 gram spaghetti
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes verse basilicum
- 3 eetlepels olijfolie
Specerijen
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel gedroogde oregano
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de kabeljauw uit de verpakking. Breng op smaak met twee eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet in de oven voor 15 minuten. Breng een pan met water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Fruit de knoflook, kappertjes, olijven en ansjovisfilets. Voeg de tomatenblokjes toe, chilivlokken en oregano toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de spaghetti af. En voeg toe aan de tomatenblokjes. Serveer de kabeljauw met de spaghetti puttanesca. Garneer met verse basilicum. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!